Aktualac IV. dio: o nogostupu i parkingu kod groblja, protokolu na “Kaj su jeli”, besplatnim udžbenicma

0
Komunalac add

Vijećnik Darko Dananić (nezavisni) na Aktualnom satu postavio je pitanje o nogostupu i parkingu kod gradskog groblja, pri čemu je utvrdio da su radovi na izgradnji nogostupa pri kraju i da će uskoro krenuti asfaltiranje. – Moje je pitanje, hoće li se uz nogostup s obje strane ceste postaviti stupići? Vezano uz to, zanima me koliko će se proširiti parking kod groblja, jer vozači koji ne pronađu mjesto na parkingu, parkiraju upravo na nogostup. Drugo pitanje odnosi se na vašu tvrdnju kako će se višak novca u Komunalcu iskoristiti za mehanizaciju. Zanima me hoće li se ove jeseni moći obaviti ikakvi radovi, sada se od strojeva mogu jedino kupiti ralice, jer će začas pasti snijeg – zaključio je Dananić

Gradonačelnik Denis Kralj odgovorio je kako su stupići planirani samo na jednoj strani nogostupa. – Ako ćemo postavljati stupiće s obje strane, onda to moramo osigurati u sljedećem proračunu, jer moramo kupiti stupiće. Tražili smo od Ministarstva državne imovine da nam daju dvije parcele koje se nalaze uz parking, da na njima sagradimo parkiralište. Ministar Marić tvrdi da će odgovor stići brzo. Vezano uz Komunalac, zadnja rata otpremnine za gospodina Jembrija isplaćena je tek u kolovozu, a rate za neke leasinge istekle su u srpnju, tako da do sada nije bilo novaca za kupnju strojeva. No sada će biti – odgovorio je.

Damir Tomljenović (HDZ):Svaki put kada u Vrbovcu organiziramo nekakvo događanje, mene je sram. U svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri nisam još doživio da se najvišem političkom dužnosniku, izaslaniku premijera Vlade Republike Hrvatske, tko god on bio i kojoj god stranci pripadao,  ne dozvoli da se obrati prisutnima na otvaranju manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Ne mogu shvatiti toliko ne poznavanje protokola – rekao je Tomljenović te dodao kako od građana dobiva upite vezane uz kanalizaciju u Savskoj. – Stanovnici Savske ceste kažu da su čuli da je potpisan ugovor o gradnji kanalizacije u ulici. Zanima me u kojoj je to fazi te ima li kakvih razgovora o izgradnji kanalizacije na Savskoj cesti?

Gradonačelnik Kralj prvo je odgovorio na pitanje o kanalizaciji pojasnivši kako će se u sklopu projekta Vodoopskrbe i odvodnjekanalizacija graditi za cijeli prsten oko Vrbovca, a tu, kako kaže, pripada i Savska cesta. – Sada smo u fazi raspisivanja tendera, znači izvođača ćemo imati tek sljedeće godine. Ne znam kada će se početi s gradnjom, a ne znam ni hoće li mi dati da ja nešto o tome i odlučujem – rekao je Kralj. – Vezano uz vaše pitanje o protokolu i obraćanju ministra Bošnjakovića, to nije bilo namjerno. Naime, njegov dolazak na manifestaciju potvrđen je prekasno. Mi smo već odredili tko će biti govornici. To nije bilo ništa usmjereno protiv HDZ-a. Prvo smo zvali Predraga Štromara iz HNS-a da otvori manifestaciju, no kako on nije mogao, zvali smo Gorana Marića, inače iz HDZ-a, ali ni on nije mogao. Ministru Bošnjakoviću poslali smo pismo isprike, te zatražili da on sljedeće godine otvori manifestaciju.

Martinu Petrak (SDP) zanimalo je da li su svi učenici u vrbovečkim osnovnim školama dobili svoje udžbenike i radne bilježnice, s obzirom da je bilo kašnjenja s podjelom.

Gradonačelnik Kralj potvrdio je točnost informacije, dodavši kako prvog dana škole đake nisu dočekale knjige na klupama, ali su bile već na putu prema školama i stigle su tog dana, u poslijepodnevnim satima. – U sljedećim danima prvog tjedna škole knjige su podijeljene učenicima. Baš sam danas zvao škole i provjerio stanje s knjigama. U II. osnovnoj školi Vrbovec nedostaje još udžbenik iz geografije za 6. razred i udžbenici iz informatike za 7. i 8. razred. Slično je stanje i u I. osnovnoj školi Vrbovec. Kroz nekoliko dana taj paket udžbenika će biti kompletiran. Mislim da roditelji i učenici mogu biti zadovoljni, pogotovo roditelji koji su uštedjeli oko 1000 do 1500 kuna – zaključio je.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime