Aktualac: Benedik pitala o promjenama na čelu gradske tvrtke Gradski objekti Vrbovec d.o.o.

0
Komunalac add

Na početku jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca održan je Aktualni sat u sklopu kojeg su vrbovečki vijećnici postavljali razna pitanja predstavnicima gradske vlasti.

Jasna Benedik, nezavisna vijećnica u vrbovečkom Gradskom vijeću, postavila je pitanje o promjenama na čelu gradske tvrtke Gradski objekti Vrbovec d.o.o.

Čuli smo da je došlo do promjena na čelu firme Gradski objekti Vrbovec, koja ima novog direktora. Naravno, zanima me i kako teku pripreme za novu sezonu u Gradskom odmaralištu u Nerezinama? – pitala je vijećnica.

Na pitanje je odgovorio zamjenik gradonačelnika Marko Belošević, koji je potvrdio promjene na čelu ove gradske tvrtke.

Gradski objekti Vrbovec 1. siječnja ove godine dobili su novog direktora, to je Marko Dubravec. On je inače profesor kineziologije u OŠ Marije Jurić Zagorke i učitelj škole plivanja u Nerezinama, a ovaj posao radi volonterski kao i svi dosadašnji direktori. Prije svega se želim zahvaliti Hrvoju Radinu, koji je proteklih godinu i pol dana bio direktor i odradio svoju dionicu. On zbog osobnih razloga više nije mogao obnašati tu funkciju. Što se tiče prijava za novu sezonu, one su već krenule i koliko imam informaciju, termini su već super popunjeni. Interes građana je i ove godine velik – rekao je Belošević.

Također je naglasio kako je nažalost nakon analize troškova, bila potrebna korekcija cijena ljetovanja za ovu godinu.

S obzirom na val poskupljenja koji nas okružuje, dosta su skočili troškovi prijevoza, ali i prehrane pa je potrebno i zaposlenicima povećati plaće, stoga će i cijena ljetovanja biti nešto veća, ali to nije utjecalo na rezervacije termina. Sezona je već velikim dijelom popunjena, nešto je termina ostalo na početku i na kraju sezone – pojasnio je zamjenik gradonačelnika.

Belošević je ujedno naveo kako su i termini za škole dobro popunjeni. U Nerezinama će i ove godine ljetovati učenici OŠ Marije Jurić Zagorke i OŠ Krunoslava Kutena iz Vrbovca te Osnovne škole Dubrava i Gradec iz okolnih općina, a to naravno obuhvaća i Farkaševac, Preseku i Rakovec. Ponovno se vraćaju dvije osnovne škole iz Zlatara, odbojkaški kamp i maturalna putovanja pa se u vrbovečkom odmaralištu i ove godine očekuje odlična popunjenost.

– Od ostalih stvari mogu istaknuti da se ovih dana ugovaraju radovi za uređenje kuhinje, to je zadnji dio koji je u donjoj zgradi ostao za urediti, a novi direktor nastavlja plan kojeg smo još davno kolega Radin i ja započeli, a to je da se krene prema projektiranju gornje zgrade, odnosno dizanju standarda na način da svaka soba dobije svoju kupaonicu i nadam se da ćemo već ove jeseni krenuti u taj dio građevinskih radova – zaključio je zamjenik gradonačelnika Marko Belošević.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime