Aktualac: Benedik pitala može li se svu djecu upisati u vrtić

0
Komunalac add

Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca nezavisna vijećnica Jasna Benedik postavila je pitanje gradonačelniku o listama čekanja za upis djece u vrtić. Vijećnicu je zanimalo može li se što napraviti po tom pitanju i već ove godine upisati svu djecu u vrtić prenamjenom nekih prostora.

Naravno da smo svi bili tužni kada je vrtić ponovo objavio liste čekanja za upis, a još nas je više iznenadila brojnost te djece. Da nismo prošle godine otvorili vrtić u Jugu, danas bismo imali još više djece na listi čekanja za upis. Prije nekoliko godina pokušavali smo pronaći prostor koji bi bio adekvatan gdje bismo ušli u najam i koji bismo uredili i upisali svu djecu. Prilikom obilaska i pregleda tih prostora uvijek smo išli uz nadležne službe koje izdaju dozvole za rad i uvijek se prostor pokazao kao neadekvatan za rad, primjerice ili je bio prenizak strop ili je bilo previše stepenica i slično. Stoga, pozivam naše sugrađane ukoliko netko ima adekvatan prostor neka se slobodno javi. Mi smo spremni ući u najam, ali je potrebno da prostor zadovoljava sve potrebne uvjete – rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

Dodao je da su gotovi projekti za dva vrtića koji će se graditi, a koje će ovih dana prijaviti na EU fondove. Jedan vrtić planiran je u Luki, a drugi u Lonjici. Inače, u Vrbovcu je trenutno 16 vrtićkih skupina.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime