Aktualac: Antolković pitao o zaštitnoj ogradi na cesti između Lonjice i Gračeca

0
Komunalac add

Tijekom Aktualnog sata jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnik Tihomir Antolković (SDP) pitao je gradonačelnika o zaštitnoj ogradi postavljenoj na cesti između Lonjice i Gračeca koja, kako navodi, ugrožava promet na tom dijelu ceste.

Prije dva ili tri tjedna postavljena je zaštitna ograda na prometnicu koja povezuje naselja Lonjicu i Gračec. Ograda je postavljena na neprimjeren način, njome je uništena osnovna cestovna infrastruktura koja se sastoji od cestovnog i kolničkog dijela prometnice. Dakle, bitno je narušena sigurnost za prolazak pješaka, biciklista te je onemogućen prolazak nekih poljoprivrednih strojeva. Ugroženi su vozači koji tamo svakodnevno prolaze i nemaju mogućnost izbjegavanja bilo kakve rizične situacije u prometu. Smatram da bi Grad trebao podnijeti prigovor Županijskoj upravi za ceste – rekao je vijećnik Antolković.

Mislim da ste u pravu s prigovorom, i ja sam ostao u šoku kada sam vidio tu ogradu. Nismo znali da će to biti postavljeno, niti na koji način, a nismo bili o tome niti obaviješteni. Ono što mi planiramo jest javiti se Županijskoj upravi za ceste da nastave sa projektom kojeg smo pokrenuli zajedno s Općinom Brckovljani, a to je da se napravi šetnica, odnosno staza za pješake s druge strane, koja bi vratila sigurnost na tu cestu, a koja je postavljanjem te ograde zaista narušena – rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime