Aktivnosti Gradske zajednica športskih udruga Vrbovec na promoviranju sporta

0
Komunalac add

Izvršni odbor GZŠ Vrbovec pokrenuo je niz aktivnosti u cilju što boljeg funkcioniranja, prezentiranja i popularizacije vrbovečkog sporta u cjelini, od nomotehničkog dijela sastavljanja pravnih akata, obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana i Međunarodnog dana pješačenja pa do pokretanja inicijative za ponovnim emitiranjem sportske emisije na Radio Vrbovcu.

Prihvaćene su 2. Izmjene i dopune u Programu javnih potreba u sportu za 2022. godinu pokojem je 50 tisuća kuna usmjereno na troškove održavanja sportskih objekata na području Grada Vrbovca. Financijska sredstva su usmjerena na uređenje sportskih igrališta, terena i objekata koja društva koriste za treniranje, natjecanje i organizaciju sportskih događa. To je velika potpora vrbovečkom sportu od strane gradskih vlasti kako bi klubovi imalo što bolje uvjete za svoje svakodnevno djelovanje.

Izabrano je povjerenstvo od 7 članova za izradu Statuta, pravilnika i drugih akata koji su potrebni kako bi GZŠ Vrbovec što funkcionalnije i učinkovitije djelovao u interesu vrbovečkog sporta. Svi prijedlozi pravnih akata biti će dostavljani svim članicama GZŠ-u Vrbovec na javno savjetovanje, a nakon toga će prema proceduri biti upućeni na usvajanje na Skupštinu ili na Izvršni odbor.

GZŠ Vrbovec je inicirao obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana 10. rujna koji će biti realiziran uz potporu sportskih društava od organiziranja izložbi pa do prezentiranja pojedinih sportova. Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana je usmjereno na poticanja djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom te promicanje vrijednosti olimpizma, a intencija da to postane tradicija vrbovečkog sporta.

Osim toga predviđena je organizacija obilježavanja Međunarodnog dana pješačenja početkom listopada. Naime, time se nastoji potaknuti što više stanovnika Grada Vrbovca na bavljenje sportskom rekreacijom, ali isto tako tom manifestacijom želi se razvijati ekološku svijest o potrebi zaštite prirode i borbi protiv klimatskih promjena radi očuvanja našeg planeta Zemlje. Istodobno se propagira pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, namijenjen osobama svih životnih dobi, kako bi pješačenje trebalo postati što učestalija navika svih stanovnika Grada Vrbovca. Prema tome očekuje se aktivno uključivanje i drugih vrbovečkih udruga, institucija te zaljubljenika u pješačenje i u prirodu kako bi se zajedničkom sinergijom doprinijelo početku jedne lijepe sportske, društvene, turističke, ekološke i javne vrbovečke priče. Nakana je da Međunarodni dan pješačenja postane tradicionalna sportska vrbovečka manifestacija.

Postignut je dogovor da se od jeseni 2022. godine ponovo u programskoj shemi Radio Vrbovca ponedjeljkom emitira emisija Sport ponedjeljkom. Time se želi široj vrbovečkoj javnosti predstaviti djelovanje sportskih udruga, školskih društava, kao i rezultate i uspjehe koje postižu vrbovečke sportašice i sportaši u raznim sportskim natjecanjima. Naime, u općem je interesu da se sportski uspjesi vrbovečkih sportašica i sportaša, kao i sva zbivanja od interesa za vrbovečki sport prezentiraju ne samo vrbovečkoj sportskoj javnosti, nego i u daleko širim zainteresiranim sportskim krugovima.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime