Akcija “Lijek je u nama” u Vrbovcu

0
Komunalac add

Zaklada Ana Rukavina u prostorijama FINA-e u Vrbovcu provodi akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar.

Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 62.960 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 114 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu – ističe Marija Stapar Zrile iz Zaklade Ana Rukavina.

Prva je akcija u Vrbovcu održana u siječnju 2018. godine, tada se u registar upisalo 57 naših sugrađana. Današnja akcija traje još do 15 sati.

Inače, u utorak, 17. prosinca Zaklada Ana Rukavina će održati tradicionalni, 14. po redu božićni koncert „Želim život“ na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Od 1. prosinca do 31. prosinca, pozivima na humanitarni broj 060 9000 građani mogu pomoći da se misija Zaklade Ana Rukavina i Anin san i dalje nastavi (cijena poziva 5,00 kuna + PDV).

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime