Akcija kolektivne sadnje u Ulici poginulih branitelja

0
Komunalac add

U Vrbovcu se danas održava nova akcija kolektivne sadnje. Sadnja drvoreda krenula je jutros u Ulici poginulih branitelja. 34 stabla likvidambara zasadit će učenici dvije vrbovečke osnovne škole i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec. Akciji se pridružio i gradonačelnik Denis Kralj. –Hvala svima koji sudjeluju u današnjoj akciji. Ovo je sada šlag na tortu svega što smo radili u ovoj ulici, koju smo kompletno rekonstruirali, a sada sadimo i drveće i nadam se da će sljedeće godine u proljeće ulica izgledati predivno, pogotovo u godinama koje dolaze kada se stabla razgranaju i krošnje zazelene – rekao je Kralj te dodao kako će se danas saditi i na igralištu novog dječjeg vrtića u Jugu.

Bilo je dosta prigovora zbog nepostajanja hlada na igralištu, nažalost tako je bilo zbog ograničenja projekta, no danas ćemo i tamo saditi stabla, pa će i djeca u budućnosti imati i hlad na igralištu svog novog vrtića – naglasio je gradonačelnik.

Sadnja će biti brzo gotova zahvaljujući velikom broju volontera. –Uključujemo se u sve akcije sadnje drveća. U svojim projektima također imamo u planu sadnju biljaka, ne samo u Vrbovcu već i u susjednim općinama. Danas su tu žene koje sudjeluju u projektu Zaželi i umirovljenice koje sudjeluju u projektu Buba -ističe ravnateljica GDCK Vrbovec Jelena Mucko.

Akcijom kolektivne sadnje koordinira Valentina Benko iz Komunalca Vrbovec. –U kazete smo nasipali finu vrtnu zemlju i humusa i mislim da će stabla dobro napredovati. Likvidambar je izuzetno zahvalan u gradskim uvjetima, sadnice su uzgojene iz sjemena hrvatske proizvodnje, balirane su, osigurane žičanim pletivom i nema razloga da sadnja ne uspije. Stabla će već kroz desetak godina biti u lijepom obimu, lijepe visine i davati odličnu hladovinu – pojasnila je Benko i naglasila kako će se na igralištu vrtića u Jugu saditi sadnice lipe iz donacije Šumarije Vrbovec.

U planu su i nove akcije sadnje. Dodatnih deset sadnica posadit će se ove jeseni na dječje igralište u centru, a pokušat će se zasaditi i živica. U krugu Doma zdravlja, na stazi uz igralište  zasadit će se i drvored sorbusa, a uredit će se i zeleni otoci na parkiralištu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime