AK Vrbovec na supermaratonu Zagreb – Čazma

0
Komunalac add
Članovi Atletskog kluba Vrbovec u nedjelju su nastupili su na jednoj od najstarijih utrka u Hrvatskoj, 47. Supermaratonu Zagreb – Čazma poznatom pod nazivom “Od kaptola do kaptola”. Utrku dugu oko 61 km završilo je ukupno 70 trkačica i trkača. Utrka je međunarodnog karaktera tako da je bilo nekolicina trkača iz Slovenije, BiH i Srbije.
Vrbovečki predstavnici na utrci bili su Tomislav Ivančić koji je trasu prošao za  4:57:11h čime je ostvario ukupno 19. vrijeme (7. u kategoriji). Ništa manje vrijedni rezultati nisu bili ni ostale dvojice članova. Nenad Vuković, koji je inače rodom iz Čazme, utrku je završio sa ukupno 25. vremenom (10. u kategoriji) otrčavši 61 km za 5:07:45h, te Dalibor Troha koji je sa rezultatom 5:33:27h završio 37. ukupno (14. u kategoriji). Tomislavu i Daliboru ovo bila prva službena utrka preko 50 km čime su stekli titulu ultramaratonaca.

61km je istrčala i Vrbovčanka Danijela Marijanović koja je članica AK Sveti Martin iz Dugog Sela.

Inače, pobjednik utrke je Slovenac Jure Orehek koji je utrku završio za čudesnih 4:01:28h. Među ženama, prva je bila Mirjana Šimek Bilić, poznata ultramaratonka, sa vremenom 4:29:09h. – Svima koji su završili ovu tešku utrku skidamo kapu, a našim članovima želimo brz oporavak i da nastave u istom ritmu – poručuju iz AK Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime