9 novih slučajeva COVID-19

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 5.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 885 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 563 osobe, a 17 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 305 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 9 osoba (2 Grad Zaprešić, 2 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 1 Općina Luka, 1 Općina Dubravica, 1 Općina Rugvica).

Od 9 novooboljelih osoba 4 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s domom za starije na području Rugvice, dok je za 4 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 39 osoba.

U samoizolaciji je jedan razred srednje škole na području općine Križ.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime