9 novih slučajeva COVID-19, 12 osoba izliječeno

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do srijede, 2.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 483 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječena je 321 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno je aktivan 151 slučaj.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 9 osoba  (1 Grad Sveta Nedjelja, 4 Grad Zaprešić, 1 Grad Ivanić-Grad, 1 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Brdovec, 1 Općina Dubravica), a 12 osoba je izliječeno.

Od 9 novooboljelih osoba 4 slučaja povezana su s ljetovanjem na obali, 2 slučaja su kontakti prethodno oboljelih, dok je za 3 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 39 osoba.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime