8 novih slučajeva COVID-19

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 28.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 779 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 527 osoba, a 16 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 236 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 8 osoba (1 Grad Zaprešić, 3 Grad Velika Gorica, 3 Grad Dugo Selo, 1 Općina Rugvica).

Od 8 novooboljelih osoba 4 su kontakti prethodno oboljelih, a za 4 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 50 osoba.

Zbog pozitivnog nastavnika, mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime