70 novih slučajeva zaraze u Zagrebačkoj županiji

0
Komunalac add

U odnosu na podatke od jučer na području Zagrebačke županije oboljelo je 70 osoba. U Vrbovcu je potvrđeno 5 novih slučajeva. Podaci za ostale gradove i općine: 10 Samobor, 5 Sveta Nedelja, 7 Zaprešić, 3 Jastrebarsko, 11 Velika Gorica, 5 Ivanić-Grad, 3 Dugo Selo, 1 Sveti Ivan Zelina, općine – 2 Brdovec, 5 Bistra, 2 Jakovlje, 1 Marija Gorica, 1 Pušća, 1 Klinča Sela, 1 Stupnik, 1 Pisarovina, 1 Žumberak, 1 Krašić, 1 Kravarsko, 1 Kloštar Ivanić, 1 Križ, 1 Gradec. Ozdravilo je 26 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do petka, 29.1.2021. do 10:00 sati evidentirano je 18983 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18349 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 574 slučaja.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Podsjećamo i kako će učenici svih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija od 1. veljače 2021. nastavu pohađati uživo, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. U svim školama koje imaju oštećenja nastala u potresu nastava će se održavati na daljinu dok se ne steknu uvjeti za siguran boravak učenika u školi.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime