70 godina DVD-a Lovrečka Varoš

0
Komunalac add

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovrečka Varoš prošlog je vikenda proslavilo 70. obljetnicu.

Svečanom obilježavanju u vatrogasnom domu u Lovrečkoj Varoši prisustvovali su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić,  dopredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Zoran Fučkan, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek, te predstavnici DVD-ova sa područja Vrbovca.

O povijesti i radu društva govorio je predsjednik društva Franjo Šaško koji je istaknuo kako je društvo osnovano ujesen 1946. godine, te su u prvom sazivu bila 24 člana. Vatrogasni dom izgrađen je 1960. godine. Članovi društva sudjeluju na vatrogasnim natjecanjima, a 70 – ih godina osvojili su tri prva mjesta na regionalnim natjecanjima.

Vatrogascima su dodijeljene prigodne nagrade. Zdenko Prekomorec dobio je spomenicu za vatrogasnog veterana, brončanu vatrogasnu medalju, te vatrogasnu spomenicu za 40 godina rada. Vatrogasna statua, brončana vatrogasna medalja i spomenica za 40 godina rada dodijeljena je i Stjepanu Peteku. Brončane vatrogasne plamenice dobili su Stjepan Jakopic i Ivan Pajsar. Ostalim zaslužnim članovima DVD-a dodijeljene su spomenice za 40, 30, 20 i 10 godina rada. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime