7 novih slučajeva COVID-19

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije danas, 30.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 798 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 547 osoba, a 16 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 235 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 7 osoba (1 Grad Velika Gorica, 5 Grad Dugo Selo, 1 Grad Sveti Ivan Zelina), a izliječena je 1 osoba.

Od 7 novooboljelih osoba 1 je kontakt prethodno oboljelih, dok je za 6 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 51 osobu.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime