7 novih slučajeva COVID-19

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije do utorka, 6.10.2020. do 10:00 sati evidentirane su 892 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječena je 601 osoba, a 17 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 274 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 7 osoba (3 Grad Dugo Selo, 1 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Jakovlje, 1 Općina Klinča Sela, 1 Općina Brckovljani).

Od 7 novooboljelih osoba 2 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je privatnom proslavom, dok je za 4 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 49 osoba.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime