670 tisuća kuna za vrbovečke udruge

1
Komunalac add

Gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj danas je s predstavnicima kulturnih, gospodarskih i humantiranih udruga s našeg područja potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava za 2021. godinu. Ugovore su potpisali predstavnici 21 udruge. Ove su godine sredstva povećana za Vrbovečku udrugu mladih zbog obilježavanja 20 godina rada.

Prošle smo godine zbog pandemije koronavirusa smanjili sredstva, ali ove godine smo vratili sve na iznose koje su udruge dobivale prije, a neki su iznosi i povećani. Inače, u ovom mandatu, dakle u protekle 4 godine ukupno smo za kulturu izdvojili 8 milijuna i 600 tisuća kuna. U budućnosti nam je želja gradnja kulturnog centra u kojem bi udruge dobile svoje prostore za aktivnosti, što naravno ovisi i o EU fondovima, ali idemo u tom smjeru – rekao je gradonačelnik Kralj. Na kraju je svim udrugama zaželio uspješan rad u narednom periodu.

HKUD Petar Zrinski dobio je sredstva u iznosu od 155 000 kuna, Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec 110 000 kuna, VUM 90 000 kuna. Udruga vinogradara i vinara Vrbovec, Udruga pčelara Vrbovec te Konjogojska udruga dobile su po 30 000 kuna. HVIDRA Vrbovec i HČZ dobili su po 25 000 kuna, a “AVIS RARA” Studio i Udruga “Nada” po 20 000 kuna. Udruga Osebunjek, Udruga “Artoratorij”, Udruga “Ružin krug”, Sindikat umirovljenika Hrvatske, Udruga osoba s invaliditetom te Udruga umirovljenika Vrbovec dobili su po 15 000 kuna. Moto klub “Lagani jahači”, IFS Brčevec, LD “Vepar” Poljana te LU “Srndać” Poljanski Lug dobili su po 10 000 kuna te Udruga “UABA” 5 000 kuna.

1 KOMENTAR

  1. […] RADIO VRBOVEC – VIJESTIIzložbeni program udruge provodi se od siječnja, ostvarene su tri izložbe mladih suvremenih autora, a očekuju nas još pet izložbi do kraja godine. Više o samom izložbenom programu možete pročitati na poveznici – IZLOŽBENI PROGRAM 2021.Projekt “Vrbovečko kreativno ljeto” planiran je tijekom ljetnih školskih praznika, u srpnju i kolovozu, a o rasporedu besplatnih radionica i programu ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Kako je to izgledalo protekle godine, možete provjeriti na poveznici – VRBOVEČKO KREATIVNO LJETOVaš Artoratorij! […]

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime