5,5 milijuna kuna za vrtić u Farkaševcu

0
Komunalac add

Općini Farkaševac stiglo je pozitivno mišljenje Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za projekt izgradnje dječjeg vrtića. Vrijednost vrtića je 5,5 milijuna kuna i moći će primiti 42 djece.

Načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić pojasnio je kako je još potrebno potpisati ugovor. – Agencija naš projekt financira u stopostotnom iznosu te se iskreno nadam da će u sljedećoj godini započeti i radovi.

Načelnik je također istaknuo kako je u ovoj godini u Farkaševcu rođeno 20 djece te da već neko vrijeme postoji potreba za vrtićem. – Općina svojim  mjerama pokušava pomoći mladim obiteljima te iz proračuna izdvajamo sredstva za novorođenčad, predškolsku i školsku djecu, srednjoškolce i studente – istaknuo je Draganić.

Spomenute mjere uključuju jednokratnu pomoć za novorođenčad u iznosu od 1000 kuna (proračunom za 2019. godinu planirano je povećanje na 1500 kuna). Općina u potpunosti financira trošak male škole, a učenici osnovne škole imaju besplatne udžbenike i radne bilježnice za što je u ovoj godini iz općinskog proračuna izdvojeno 70 tisuća kuna. Srednjoškolcima je sufinanciran prijevoz, a za studente je uvedena nova mjera kojom će svaki student za upisanu akademsku godinu dobiti jednokratnu pomoć od 1000 kuna.

Opširnije o novostima iz Općine Farkaševac poslušajte u emisiji Za naše selo u nedjelju od 10 sati.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime