52 nova slučaja, ukupno 306 oboljelih, zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta

0
Komunalac add

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske jutros je održao konferenciju za medije na kojoj su govorili o borbi protiv epidemije koronavirusa te posljedicama snažnog potresa koji je jučer pogodio Zagreb.

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je novi broj zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj – od jučer u 16 sati imamo 52 nova slučaja, ukupno je 306 zaraženih, testirane su 2654 osobe.

Stožer se istovremeno bavi s dvije krizne situacije – jedna je borba protiv širenja koronavirusa, a druga je potres koji se dogodio jučer u Zagrebu, uvodno je rekao ministar unutarnjih poslova i Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Dodao je kako je prvi potres bio jačine 5,5 po Richteru, a od tada do danas u 7 sati bilo je još 37 blažih potresa. Štete od potresa su velike, oštećeno je više od 250 objekata, pregledi su i dalje u tijeku pa će i taj broj vjerojatno rasti. Ministar je naglasio kako su tijekom noći obilježeni oštećeni prostori kako se građani ne bi kretali u blizini takvih objekata.

Od danas su na snazi i nove mjere koje je uveo Stožer civilne zaštite kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Zatvorene su sve tržnice i zabranjeno je putovati izvan mjesta prebivališta i stalnog boravišta. Trgovine i dalje rade, ali od jučer skraćeno (od 8 do 17 sati).

Ministar Božinović pojasnio je kako se radi o nužnium mjerama zbog rasta broja oboljelih. Iz odluke o zabrani putovanja iz grada u grad izuzet će se one osobe koje rade u djelatnostima koje su nužne za funkcioniranje društva u ovakvim kriznim situacijama. Takve osobe dobit će propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta.

Poruka na kraju, kao i obično, je ostanite doma, čuvajte svoje i zdravlje drugih.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime