50 godina Lovačkog društva “Zec” Banovo

0
Komunalac add

Lovačko društvo „Zec“ Banovo obilježilo je 50 godina rada i postojanja. Tom prigodom u Vinariji Senić u Hruškovici okupili su članovi društva, lovci prijateljskih lovačkih društava te brojni prijatelji. Obilježevanju ove vrijedne godišnjice  između ostalih nazočili su potpredsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Ivan Kralj,  predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Josip Jambrač, župnik župe Lovrečka Varoš Josip Pavetić, ali i brojni drugi.

Nazočnima se obratio Robert Đuranec, predsjednik Lovačkog društva „Zec“ Banovo koji je u prigodnom govoru podsjetio na osnivanje društva o čemu svjedoče i pisani dokumenti, a posebno je istaknuo i događanja koja su obilježila rad društva u protekloj godini, poput kinoloških priredbi, humanitaranog rada i ostalog. 

U svom govoru ovih zlatnih pedeset godina rada i postojanja podijelio je na pet razdoblja te šesto koje traje spomenuvši predsjednike i lovnike koji su svojim radom obilježili pojedino razdoblje.

Ivan Kralj, potpredsjenik Lovačkog saveza Zagrebačke županije obraćajući se prisutnima iskazao je svoje zadovljstvo velikim brojem nazočnih lovaca i prijatelja koji su se okupili kako bi zajedno s Lovačkim društvom „Zec“ Banovo obilježili 50 godina rada što dokazuje kako je ovo društvo cijenjeno u svojoj lokalnoj zajednici. Istaknuo je važnu ulogu u ovom nemalom razdoblju na očuvanju prirode i okoliša, u organizaciji društvenih aktivnosti te poželio još puno takvih druženja, „zelenih nedjelja“ i proljeća završivši svoj govor uz obvezan pozdrav – Dobra kob!

Za doprinos radu u Lovačkom društvu „Zec“ Banovo zaslužnim pojedincima dodijeljena su odlikovanja i priznanja.

Na temelju prijedloga Lovačkog društva „Zec“ Banovo i Hrvatskog lovačkog saveza  brončano lovačko odlikovanje trećeg reda primili su: Danijel Hunjed, Jasminko Dubravec, Renato Rabudić iIvan Brečak. Srebrno odlikovanje drugog reda primili su: Robert Đuranec, Zlatko David i Dušan Rožić. Zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza za više više od 40 godina djelovanja u društvu primili su Dragutin Markuš i Ivan Maršalek  postavši tako počasnim članovima te postuhumno Ljubomir Đuranec.

Za zasluge dugogodišnjeg djelovanja u društvu uslijedilo je i proglašenje posebnog priznanja počasnog predsjednika odnosno počasnog lovnika društva. Povelju o proglašenju počasnog lovnika primio je Ruda Svećnjak te posthumno dodijeljena je povelja drugog počasnog predsjednika Ljubomira Đuranca koju je primio njegov sin sadašnji predsjednik Lovačkog društva „Zec“ Banovo“ Robert Đuranec.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime