5 milijuna kuna za pripremu projekata namijenjenih udruživanju poljoprivrednih proizvođača

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da je objavljen Javni poziv za provedbu Programa sufinanciranja pripreme infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini za 2021. godinu. Za provedbu Programa osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 5 milijuna kuna.

Program je koncipiran kao pomoć jedinicama regionalne samouprave za razvoj i jačanje održive poljoprivredne proizvodnje na njihovom području. Sufinancirat će se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje infrastrukturnih projekata kojima se potiče i promiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača te koji doprinose smanjenju emisija stakleničkih plinova i otpornosti na klimatske promjene.

Prihvatljivi projekti za koje se priprema projektno-tehnička dokumentacija su projekti izgradnje i opremanja infrastrukture koju će koristiti priznata uzgojna udruženja ili proizvođačke organizacije za aktivnosti zajedničke organizacije prometa stokom (otkup, aukcije i/ili sabiranja stoke te njezine pripreme za tržište), potpore provođenju i unaprjeđenju uzgojno-selekcijskog rada u stočarstvu te zajedničkog skladištenja, dorade, prerade, pakiranja, distribucije i prodaje poljoprivrednih proizvoda.

Pravo podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava sufinanciranja imaju jedinice regionalne samouprave koje podnesu dokaz o iskazanom interesu za korištenje infrastrukture od strane udruženih poljoprivrednih proizvođača i zadovoljavaju ostale uvjete Javnog poziva. Javni poziv otvoren je do 10. rujna 2021. godine.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime