3. Vrbovečko projahivanje i 2. konjičke igre

0
Komunalac add

U organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca i Konjogojske udruge Vrbovec danas se održava 3. Vrbovečko projahivanje i 2. konjičke igre u Vrbovcu. Program je započeo u 10 sati na Sajmištu kada je svečano otvorena manifestacija. Gostima i uzvanicima obratili su se gradonačelnik Denis Kralj, direktorica TZ Grada Vrbovca Jasna Benedik, predsjednik Konjogojske udruge Željko Vrščak i predstavnica HAPIH-a dr. Vesna Tomše Đuranec.

Gradonačelnik Denis Kralj okupljenima je poželio dobrodošlicu. – Poseban pozdrav Ženskoj konjičkoj gardi Vrbovec, još jednoj novini koju su konjari za nas osmislili. Prošle je godine bilo doista lijepo vidjeti sve te kočije na našim gradskim ulicama, a ove godine će biti još ljepše uz Žensku konjičku gardu. Pozdravljam i počasnu gardu hrvatske pukovnije i hvala im što su došli u naš grad. Želim vam danas da svi uživate i veselim se ovakvim susretima i u budućnosti – rekao je Kralj.

Predsjednik Konjogojske udruge Vrbovec Željko Vrščak kratko je pozdravio okupljene te zahvalio svima na dolasku.

Na današnjem projahivanju po prvi je put predstavljena novoosnovana Ženska konjička garda Vrbovec, jedina ženska konjička garda u Europi. Gardu trenutno čine članice udruge, no uskoro će se moći pridružiti i druge zainteresirane djevojke.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik u svom je obraćanju istaknula kako je posebno ponosna na novoosnovanu žensku konjičku gardu. – Pozdravljam sve okupljene u ime Turističke zajednice Grada Vrbovca i u svoje osobno ime. Ponosni smo jako na žensku konjičku gardu, prvu u Europi. Zahvaljujem i pukovniji grada Zagreba, satniji Kravat pukovnije što su nam uljepšali projahivanje – naglasila je Benedik.

Svečano otvorenje manifestacije upotpunio je nastup Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec te ŽVS Lera. Nakon njihovog nastupa krenuo je mimohod ulicama grada na relaciji: Sajmište – centar – Kolodvorska ulica – De Piennesova – Zagrebačka –Luka – Gaj- Celine – Sajmište. Manifestacija se nastavlja Drugim konjičkim igrama za fijakere (toplokrvnjaci i hladnokrvnjaci) i za jahače na Sajmištu.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime