Započeo ciklus radionica o mentalnom zdravlju

0
Komunalac add

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec danas su održane dvije radionice o mentalnom zdravlju. Riječ je o radionicama namijenjenim za osobe starije životne dobi, a koje se provode u sklopu projekta „BUBA – budi uključen, budi aktivan“ i „Nova optika 65+“. Današnji predavači bili su Nataša Barolin Belić i Sandro Belić, licencirani gestalt terapeuti.

Oboje su, kako sami kažu, veoma zadovoljni današnjim radionicama. –Čini mi se da je atmosfera bila dobra. Razgovarali smo o nesigurnosti i neizvjesnosti, o svemu tome što nam je teško u ove dane. Imala sam dojam da su se sudionice i sudionici potpuno prepustili u radionicu. Malo smo pričali, malo vježbali, tako da je moj dojam uistinu pozitivan. U našem radu ljudima pomažemo da osvijeste kontakt s drugim ljudima i sa samim sobom– rekla je predavačica Nataša Barolin Belić.

Inače, bračni par Belić već dugi niz godina surađuje s vrbovečkim Crvenim križem. – Lijepo surađujemo s ravnateljicom društva, gospođom Jelenom Mucko i uvijek ćemo se odazvati na njen poziv i doći u Vrbovec – dodala je Barolin Belić.

Pojasnili su i što je točno gestalt terapija i čime se ona bavi. – Ono što je cilj gestalt terapije jest pratiti ljude na njihovom putu, osvijetliti im put, olakšati im neke stvari i podići svjesnost te razinu osjećaja odgovornosti i slobode u životu kako bi se ponekad razbile određene predrasude i otvorili novi vidici u tome kamo krećemo, kako tamo dolazimo te što sve možemo za sebe napraviti u ovom životu – istaknuo je Belić.

Osim današnje radionice, kroz projekt „Nova optika 65+“ i „BUBA“, bit će održan serijal radionica na temu mentalnog zdravlja. Cilj je pomoći kod osjećaja anksioznosti ili depresije koje se često javljaju kod velikog broja ljudi, osobito starijih jer su najugroženija populacija u trenutnoj pandemiji COVIDA-19.

Mislim da su ove radionice vrlo korisne osobito u ovim prilikama s kojima se suočavamo. Sve nas malo pritišće izolacija i distanca. Radimo u malim grupama i vjerujem da se polaznici ovih radionica dobro zabavljaju i nešto korisno nauče – rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime