259 tisuća kuna za dječje igralište

0
Komunalac add

Lokalna akcijska grupa “Prigorje” donijela je odluke o odabiru projekata u sklopu natječaja iz Lokalne razvojne strategije, odnosno za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine. Tom odlukom Gradu Vrbovcu dodijeljeno je 259 tisuća kuna za uređenje dječjeg igrališta kod Doma zdravlja. Sada se još čeka odobrenje Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Inače, radovi na uređenju igrališta su već započeli te se postavljanje novih sprava očekuje do kraja godine. Gradonačelnik Denis Kralj pojasnio je kako je postavljanje sprava bilo planirano i ranije no isporučitelj opremu nije isporučio u roku od tri mjeseca te je raskinut ugovor. – Angažirali smo drugu firmu, koja bi igralište trebala urediti do kraja godine. Ove godine smo uredili čak osam dječjih igrališta na području Vrbovca te se nadam da će uskoro i igralište u centru biti gotovo. Tijekom protekle dvije godine puno je uloženo u opremanje dječjih igrališta. Radimo na tome da svako selo dobije adekvatno igralište – rekao je gradonačelnik Kralj.

Podsjetimo,  LAG “Prigorje“ neprofitna je organizacija, osnovana s ciljem unaprjeđenja kvalitete života ruralnog područja povezivanjem lokalnih dionika iz civilnog, javnog i gospodarskog sektora. LAG „Prigorje“ smješten je u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, a obuhvaća 11 jedinica lokalne samouprave, odnosno tri grada i osam općina.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime