23. vrbovečki fašnik pred vratima

0
Komunalac add

23. vrbovečki fašnik je pred vratima. Turistička zajednica grada Vrbovca objavila je program događanja, koji će se održati u subotu, 2. ožujka. Dolazak i okupljanje fašničkih skupina i ostalih sudionika povorke počinje u 13 sati kod Ljetne pozornice. Od 14 sati slijedi primopredaja Ključeva Grada s predstavnicima Slobodne fašničke republike i formiranje fašničke povorke.

U 14.30 sati povorka će krenuti gradskim ulicama na relaciji Ljetna pozornica -Bubanj – Zagrebačka ulica – Ulica Matije Gupca – Trg Petra Zrinskog te završiti opet kod Ljetne pozornice, na kojoj će se svi imati priliku i kratko predstaviti. – Do sada je prijavljeno oko 15 fašničkih skupina, znači 400 sudionika naše maskirane povorke, no točan broj sudionika znat ćemo sljedeći tjedan – pojasnila je direktorica TZ grada Vrbovca Jasna Benedik.

Proglašenje najljepših grupnih maski i tradicionalno spaljivanje Fašnika održat će se na Ljetnoj pozornici od 16 sati. Nakon toga druženje se nastavlja ispred pozornice uz TS „Zlatni vez“ i prigodnu gastro ponudu. – U ponudi će se naravno naći krafne, no imat ćemo i vrbovečku peru koja je sada postala nezaobilazni specijalitet svih naših događanja, kobasice i hot-dogovi, fritule, čaj i sokovi te kuhano vino – istaknula je Benedik te pozvala građane da dođu na vrbovečki fašnik i svojim maskama i veselim raspoloženjem uljepšaju „dan kad noriju pametni“.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime