16. izložba hladnokrvnjaka i smotra ostalih pasmina oduševile Vrbovčane

0
Komunalac add

Danas se na Sajmištu u Vrbovcu održava tradicionalna 16. izložba hladnokrvnjaka i smotra ostalih pasmina konja u organizaciji Konjogojske udruge Vrbovec. Predsjednik udruge Željko Vrščak naglasio je kako se od osnivanja udruge svake godine organizira izložba hrvatskog hladnokrvnjaka kao zaštićene autohtone pasmine konja. Posjetitelji su danas imali priliku vidjeti sva grla koja drže članovi ove udruge.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj. – Zahvaljujem Konjogojskoj udruzi što je i ove godine uveličala proslavu Dana grada ovom izložbom. Lijepo je biti ovdje i nadam se da će svi posjetitelji uživati – rekao je Kralj.

Direktorica vrbovečke Turističke zajednice Jasna Benedik također je okupljenima poželjela dobrodošlicu. – Toplo se nadam da ćemo i ovoga puta biti dobri domaćini kao i uvijek. Lijepo se provedite na ovoj izložbi – kratko je poručila Benedik.

Posjetiteljima su se na početku izložbe obratili i tajnik Saveza hrvatskog posavca Igor Hrastović, predsjednik Udruge uzgajivača hrvatskog toplokrvnjaka Josip Plavec te dr.vet.met. Vesna Tomše-Đuranec.

Nakon službenog otvaranja izložbe započeo je prikaz grla hrvatskog posavca, nakon čega je uslijedila revija toplokrvnih pasmina te revija i izbor najljepše uređene kočije.

Vlasnik najljepše uređene kočije je Dragec Vrščak. Na drugom je mjestu kočija Željka Vrščaka, a treće mjesto zauzeo je Josip Durbek.

U kategoriji pastuha pobjednik je pastuh Vranac, čiji je vlasnik Dražen Miklica iz Svetog Petra Čvrsteca. U kategoriji kobila pobjednica je Vidra također vlasnika Dražena Miklice.

U kategoriji kobila sa ždrijebetom pobjednica je kobila Rika vlasnika Miroslava Martinčevića iz Zetkana, a u kategoriji omica pobjednica je Drina čiji je vlasnik Ivan Sesvečanec iz Gaja.

Na reviji toplokrvnjaka pobjedu je odnijela kobila Nađa vlasnice Antonele Hršak iz Celina.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime