21 novi slučaj COVID-19 u Zagrebačkoj županiji

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije do srijede, 7.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 913 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 610 osoba, a 17 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 286 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljela je 21 osoba (1 Grad Sveta Nedelja, 6 Grad Zaprešić, 1 Grad Jastrebarsko, 6 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 2 Općina Klinča Sela, 1 Općina Brckovljani, 2 Općina Rugvica, 1 Općina Dubrava).

Od 21 novooboljelih osoba 13 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je boravkom u lječilištu, dok je za 7 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe.

U samoizolaciji je jedan razred te nekoliko nastavnika u jednoj osnovnoj školi u Velikoj Gorici.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime