21 novi slučaj COVID-19 u Zagrebačkoj županiji

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije od početka pandemije do utorka, 13.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 1099 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 629 osoba, a 19 ih je preminulo. Trenutno je aktivan 451 slučaj.

U odnosu na podatke od jučer oboljela je 21 osoba (3 Grad Samobor, 2 Grad Sveta Nedelja, 2 Grad Zaprešić, 3 Grad Jastrebarsko, 2 Grad Velika Gorica, 3 Grad Dugo Selo, 1 Općina Brdovec, 2 Općina Klinča Sela, 1 Općina Krašić, 1 Općina Kloštar Ivanić, 1 Općina Rakovec), a 7 osoba je izliječeno.

Od 21 novooboljele osobe 10 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u BiH, dok je za 10 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 151 osobu.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime