2. osnovna škola ponovno podigla Zelenu zastavu

0
Komunalac add

M.K.

 Kraj školske godine II. osnovna škola Vrbovec dodatno je obilježila obnavljanjem eko statusa škole i podizanjem Zelene zastave, za što je čast ove godine pripala učenici Mariji Dropulji. Škola je ovo prestižno priznanje dobila 2007. godine, a trenutno drži srebrni status. Eko tradicija uspješno je obnovljena ove godine zahvaljujući brojnim akcijama poput sakupljanja starog papira, plastike, EE otpada, te starih baterija i tetrapak ambalaže.

Učenici o očuvanju okoliša dodatno uče i kroz razne radionice i predavanja, a škola ujedno obilježava i sve važnije ekološke datume te vodi posebnu brigu oko uređenja svojih  interijera i eksterijera.

 Ravnateljica škole Edina Operta  istaknula je kako se škola marljivo trudi očuvati i obnavljati status, te prenositi znanja o važnosti očuvanja prirode, bez koje ne bi bilo ni svih nas.  

–  Svima koji su se na bilo koji način uključili u ove akcije od srca zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji, te s nestrpljenjem očekujem onu buduću. Nadam se kako ćemo  zajednički uspješno osmisliti nove projekte  očuvanja naše  lijepe prirode. Počnimo od Vrbovca i prirodnih ljepota koje imamo u blizini, a onda ćemo se širiti dalje, kazala je Operta.

Proslavu podizanja Zelene zastave uveličali su učenici škole koji su izveli prigodan program pjesme, recitala, igrokaza i plesa.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime