2 nova slučaja na vrbovečkom području

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Na području Zagrebačke županije u odnosu na podatke od jučer oboljele su 62 osobe (gradovi – 9 Samobor, 5 Sveta Nedelja, 9 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 11 Velika Gorica, 6 Dugo Selo, 2 Vrbovec, općine – 3 Brdovec, 1 Bistra, 1 Luka, 3 Pušća, 1 Klinča Sela, 1 Pisarovina, 1 Kloštar Ivanić, 2 Brckovljani, 2 Rugvica).

Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županijedao je i podatke o ukupnom broju oboljelih do sada na području naše županije – evidentirano je 2427 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 783 osobe, a 26 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 1618 slučajeva.

Samoizolacija je propisana po jednom razredu srednjih škola u Dugom Selu, Zaprešiću, Jastrebarskom i Samoboru, 2 razreda srednje škole u Velikoj Gorici te po jednom razredu osnovnih škola u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Samoboru i Zaprešiću. Također, u Dugom Selu došlo je do proboja virusa u dva doma za starije i nemoćne te u jedan odjel centra za rehabilitaciju.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Od danas su na snazi nove dodatne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije koje su dostupne ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime