194. Samoborski fašnik pred vratima

0
Komunalac add

194. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske, održava se od 14. do 25. veljače. Tradicionalni fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal preuzet će ključeve grada i proglasiti Slobodnu fašničku republiku.

Foto: Edin Tuzlak

Publiku uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, očekuju i programi na nekoliko lokacija – program uličnih zabavljača, tabori mjesnih odbora i KUD-ova, poseban program za mlade, radionice za djecu, kao i brojna druga događanja. U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih večernjih sati, očekuje se sudjelovanje više od 3000 djece iz škola i vrtića, 800 članova mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola te 1000 sudionika karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske. Slobodnu fašničku republiku i ove će godine posjetiti glazbene zvijezde.

Foto:Edin Tuzlak

Najbolje maske, pojedinačne, skupne i obiteljske, i ove će godine biti nagrađene, stoga pripremite maske i dođite u Samobor, od 14. do 25. veljače, jer “bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik”.

Sve aktualnosti vezane uz 194. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/lovesamobor/.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime