19 novih slučajeva COVID-19, 20 osoba izliječeno

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 1.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 474 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 309 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 154 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 19 osoba  (3 Grad Sveta Nedjelja, 1 Grad Zaprešić, 7 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 1 Grad Sveti Ivan Zelina, 4 Općina Kravarsko, 1 Općina Kloštar Ivanić), a 20 osoba je izliječeno.

Od 19 novooboljelih osoba 7 slučajeva je povezano s boravkom u Bosni i Hercegovini, 11 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je iz Klinike za psihijatriju Vrapče, dok je za 1 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 32 osobe.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime