18 novih slučajeva COVID-19, 7 osoba izliječeno

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 03.09.2020. do 10:00 sati evidentirana je 501 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 328 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 162 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 18 osoba  (4 Grad Samobor, 2 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Zaprešić, 2 Grad Jastrebarsko, 2 Grad Velika Gorica, 3 Grad Dugo Selo, 1 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Jakovlje, 1 Općina Pušća, 1 Općina Stupnik), a 7 osoba je izliječeno.

Od 18 novooboljelih osoba 7 slučajeva povezano je s ljetovanjem na obali, 7 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan s boravkom u Bosni i Hercegovini, dok je za 3 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 47 osoba.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime