160 godina škole u Rakovcu

0
Komunalac add

Svečanost obilježavanja 160. obljetnice škole u Rakovcu održat će se u petak, 27. rujna u zgradi Područne škole Rakovec s početkom u 11 sati. U sklopu proslave, gosti će obići i novouređenu školsku kuhinju te pogledati prigodnu izložbu. Proslava se nakon toga nastavlja u Vatrogasnom domu Rakovec. U ime Zagrebačke županije svečanosti će nazočiti župan Stjepan Kožić.

Učenike osmogodišnje područne škole u Rakovcu u novoj je školskoj godini dočekala nova oprema, dva dodatna računala i 3D printer. – Uz pametnu učionicu i informatičku učionicu, robotiku i sada 3D printer osmogodišnja škola u Rakovcu ima već nadstandard obrazovanja, s naglaskom na STEM pristup učenju. Cilj je pružiti „jednakije“ mogućnosti učenicima, osiguravajući im dostupnost prilikama koje pruža današnja znanost i tehnologija – ističe načelnica Općine Rakovec Brankica Benc.

Uz besplatne udžbenike koja je ove godine za sve osnovnoškolce nabavila država, Zagrebačka županija financirala je radne bilježnice, dok je Općina Rakovec financirala mape za likovni te druge potrebne materijale. Prvog dana škole, načelnica Benc učenicima je poželjela puno uspjeha u novoj školskoj godini te izrazila zadovoljstvo da je u školu u Rakovcu ove godine upisan isti broj đaka kao i lani, ukupno 116 učenika od 1. – 8. razreda.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime