16. Izložba vina vrbovečkog kraja

0
Komunalac add

Jučer je, u sklopu obilježavanja Dana grada, u Vinskom domu održana 16. Izložba vina vrbovečkog kraja, koju je svečano otvorio gradonačelnik Denis Kralj.

Članovi Udruge vinogradara Vrbovec, koja djeluje već 24 godine, ove su godine sudjelovali na županijskom ocjenjivanju s rekordnih 110 uzoraka. I rezultati su bili respektabilni: osvojili su 13 zlatnih, 58 srebrnih, 26 brončanih medalja te tri priznanja. Šampionsko, ujedno i gradonačelnikovo, vino ove je godine traminac kojega je uzgojila dr.sc. Anamarija Jagatić Korenika, kojim je ceremonijalno jučer i nazdravljeno.

Zlatom se okitilo još 12 vina: pinot sivi (Marijan Gotal), pet graševina (Alen Hren, Dražen Prelog, Josip Sabolić, Viktor i Antun Korenika), tri rajnska rizlinga (Stjepan Crneković, Zvonko Vuljanković i Milan Piplica), dva muškata žuta (Božidar Pankretić i Davor Šaško), te pinot bijeli (Milan Jagatić).

Zadovoljstvo radom i rezultatima svojih članova izrazio je predsjednik Udruge Antun Štanfel, zahvalivši i ovom prigodom Gradu i Županiji na potpori koju vinogradari dobivaju za svoje manifestacije.

Gradonačelnik Kralj najavio je i dvije novine: – Grad kupuje novi prostor za Turistički ured i u kojem ćemo nuditi i vaša vina. Zašto ih ne kupiti za suvenir ili kao poklon kada mi Vrbovčani odlazimo nekome u goste? Na vama je da to iskoristite. Također, Grad je rezervirao sredstva za uređenje vinskog doma, a potez je sada na vama.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu jučer su sudjelovali folkloraši HKUD-a „Petar Zrinski“, zagrebačka Klapa „Stine“ i neizostavni tamburaši „Svite“.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime