12. sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca

0
Komunalac add

12. sjednica vrbovečkog Gradskog vijeća zakazana je za danas u 18 sati. Na dnevnom redu je 12 točaka, a vijećnici će na samom početku sjednice raspravljati o donošenju Plana gospodarenja otpadom Grada Vrbovca za razdoblje od 2018. do 2023. godine.

Predviđeno je i donošenje odluke o sufinanciranju udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za učenike vrbovečkih osnovnih škola za novu školsku godinu. Ovom odlukom osigurat će se besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve vrbovečke osnovnoškolce. Raspravljat će se i o uvjetima te načinu držanja kućnih ljubimaca, kao i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

Vijećnici će raspravljati i o dopunama Programa potpora u poljoprivredi, kojim se uvodi potpora za uzgoj i držanje pčelinjih zajednica na području Grada Vrbovca, a izvješća o radu i poslovanju u 2017. godini podnijet će ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada Vrbovca.

Gostujući u programu Radio Vrbovca, predsjednik Gradskog vijeća Dejan Jaić ocijenio je kako je najvažnija točka današnje sjednice Odluka o kupnji nekretnine, odnosno zemljišta veličine deset hektara. – Ovo zemljište Komunalac Vrbovec je prije dosta godina prodao po cijeni od 6 milijuna i 700 tisuća kuna, danas istu zemlju, ali s kompletnom infrastrukturom, s novom cestom koja prolazi od Martinske Vesi do željezničkog kolodvora i niz drugih stvari, Grad Vrbovec kupuje po znatno nižoj cijeni. To nam otvara velike mogućnosti za nove investicije na području Vrbovca – zaključio je Jaić.

Naravno, prije svih ovih točaka, najavljen je uobičajeni Aktualni sat, kojeg u cijelosti možete čuti sutra u programu Radio Vrbovca.

Dnevni red možete pogledati ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime