113 je novi broj za informacije o koronavirusu

0
Komunalac add

Ravnateljstvo civilne zaštite upostavilo je novi broj za pozive građana specijaliziran za slučajeve koronavirusa. Načelnik sektora 112 Davor Spevec naglasio je da je danas pušten novi nacionalni broj 113 samo za informacije vezane oko koronavirusa. Broj je besplatan, a na njega građani mogu dobiti sve informacije jer će odgovore davati i stručnjaci iz HZJZ-a i Ministarstva gospodarstva.

Dodaje da otkako traje situacija s koronavirusom primaju 4 tisuće poziva dnevno, a posljednja tri tjedna broj poziva je porastao na oko 6 tisuća poziva – Osim drastičnog povećanja broja poziva, poraslo je i prosječno vrijeme trajanja poziva. Zna se dogoditi da ne možemo odgovoriti na sve pozive koje dobivamo, bez obzira što je naš sustav koncipiran tako da ako se u Zagrebu ne odgovori u roku od 25 sekundi na njega, on prebacuje u drugi Centar, događa nam se da su svi Centri preopterećeni u određenim trenucima – rekao je Spevec za HRT.

Podsjetimo, jučer je puštena i web stranica koronavirus.hr na kojoj se nalaze sve informacije vezane za virus, a od sada se one mogu dobiti i na broj 113.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime