11 novih slučajeva COVID-19, izliječeno 14 osoba

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 17.09.2020. do 10:00 sati evidentirane su 634 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 449 osoba, a 13 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 172 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 11 osoba (2 Grad Samobor, 3 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 3 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Bistra, 1 Općina Klinča Sela), a izliječeno je 14 osoba.

Od 11 novooboljelih osoba 2 su kontakti prethodno oboljelih, 3 slučaja povezana su s privatnom proslavom, 1 slučaj je povezan s boravkom u Bosni i Hercegovini, dok je za 5 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 58 osoba.

U samoizolaciji je jedan razred SŠ u Zaprešiću zbog pozitivnog učenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Podsjećamo, od 14. rujna 2020. godine na području Zagrebačke županije na snazi su nužne epidemiološke mjere.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime