1.500 građana zaprimilo ugovore o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća

0
Foto: pixabay.com
Komunalac add

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dosad je na adrese korisnika uputio 1.500 ugovora o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća, ukupne vrijednosti 102 milijuna kuna.

Direktor Fonda Siniša Kukić istaknuo je kako je dosad obrađeno više od 3.000 zahtjeva za sufinanciranje, a za dio njih su ugovori u izradi. –Analiza dosadašnje obrade je pokazala vrlo visoku prolaznost od čak 87 posto. Ovaj program važan je u kontekstu dosezanja klimatskih ciljeva, ali i poskupljenja energenata kojem svakodnevno svjedočimo – naglasio je Kukić te dodao da se prosječan iznos odobrenog sufinanciranja kreće oko 68.000 kuna po projektu. –Nastavimo li ovakvim tempom, očekujem da će u okviru budžeta biti prihvaćeno sufinanciranje za oko 5.700 projekata – najavio je.

Prijavitelji su se u najvećem broju prijavljivali za sufinanciranje toplinske izolacije vanjskih zidova, rekonstrukciju krova te zamjenu stolarije, a dio njih planira ugraditi i sustave za korištenje obnovljivih izvora energije. Iz Fonda najavljuju kako će sa sufinanciranjem korištenja takvih sustava nastaviti i u ovoj godini, kroz posebne javne pozive.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime