Županijska skupština: izmjene Mreže hitne medicine

0
Komunalac add

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci 2018. godine prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 342.720.756 kuna, ispunjeni na razini 51 posto od plana. Ukupni rashodi iznose 241.890.116 kuna. U istom razdoblju u izvornom Proračunu ostvareni su prihodi od 196.771.612 kuna tj. 54 posto od plana te rashodi od 108.596.392 kuna. Vijećnici su prihvatili i Izvješće o radu župana za prvih 6 mjeseci ove godine.

Jednoglasnom odlukom prihvaćen je Prijedlog izmjena i dopuna Mreže hitne medicine na području Zagrebačke županije kojim se traži 60 T1 timova, 5 T2 timova, 5 timova za Prijavno-dojavnu jedinicu, ustroj Ispostave Sveta Nedelja s 5 T1 timova, financiranje u potpunosti T1 timova za područje ispostava Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina, uvođenje dodatnih doktora medicine uz T1 timove koji će osigurati funkcionalno povezivanje djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kao i otvorena vrata hitne medicine 24 sata. Zahtjev za Izmjenom mreže hitne medicine uputit će se ministru zdravstava i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu.

Donesena je i odluka o osnivanju Javne ustanove Razvojna agencija Zagrebačke županije. Naime, temeljem izmjena i dopuna Zakona o regionalnom razvoju, trgovačko društvo Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije mora se transformirati u javnu ustanovu. Za privremenog ravnatelja Razvojne agencije imenovan je Zlatko Herček.

Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2017. godini poslovali su pozitivno.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime