Graničar, Lonja i Rakovec u polufinalu kupa NS Vrbovec

0
Komunalac add

Zbog obilne kiše i loših terena utakmice Gaj – Graničar i Dubrava – Lonja su bile odigrane na Gradskom stadionu u Vrbovcu na igralištu s umjetnom travom. Graničar iz Tučenika je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg kup natjecanja jer je izbacio još jednog županijskog prvoligaša. Ovog puta Graničar je pobijedio prošlogodišnjeg finalista Gaja rezultatom 2:0. Strijelci za Graničar bili su Mihael Droždan u 11. minuti i Rene Šporćić u 79. minuti. U 58. minuti bio je isključen nogometaš Gaja Domagoj Badenić zbog sprečavanja izgledne prilike s prekršajnom radnjom za postizanje zgoditka.

U najjačem dvoboju 2. kola kupa između Dubrave i Lonje, pobjeda je uvjerljivo pripala Lonjičanima koji su se ovaj put revanširali Dubravcima za prošlogodišnji poraz. Andrija Granić je doveo Lonju u vodstvo u 17. minuti dok je Andrija Barišić povećao rezultat u 45. minuti. Dubrava je imala veliku prigodu za povratak u utakmicu u 49. minuti jer je sudac Mihael Milin dosudio kazneni udarac. Međutim, Tomo Bagarić je obranio udarac s bijele točku Martinu Horvatu te time odredio pitanje pobjednika. Lonja je postigla treći zgoditak u 63. minuti kojeg je zabio Silvio Darajković. Utakmicu je zaključio u 88. minuti četvrtim pogotkom Matija Delija u mreži Dubrave. Lonjičani su pokazali svu snagu svoje momčadi i igračku kvalitetu klupe pa s velikim očekivanjima gledaju u polufinale kupa.

Najuzbudljivije je bilo u Rakovcu između starih rivala Rakovca i Bana Jelačića. Gosti iz Banova su poveli već u 2. minuti jer je iz blizine Matija Pušić svladao Gorana Jurića. Domaći napadi su urodili izjednačenjem rezultata u 23. minuti. Ivan Dujmić je probio desni bok i zabio gol s 10-ak metara. Dujmić je preokrenuo rezultat u 25.minuti svojim drugim pogotkom. U 30. minuti Ivica Grgoić je izveo korner s lijeve strane, Leon Radotović šutirao loptu koju je Renato Brleković obranio, a odbijanac Alen Novoselec pretvorio u zgoditak. Sudac Martin List je u 76. minuti dosudio kazneni udarac za Ban Jelačić jer je Nikola Jaić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Saša Uremović je sigurno realizirao udarac s bijele točke. U finišu utakmice u 90. minuti Matija Trošić je imao priliku za izjednačenje, ali je njegov udarac glavom s 8 m završio iznad domaćeg gola. Domaći sastav je za vrijeme utakmice tri puta pogađao okvir vrata. Rakovec se teškom mukom, ali zasluženom pobjedom 3:2 protiv Bana Jelačića plasirao u polufinale.

Utakmica između Brcka i Strmca je bila odgođena jer su nogometaši iz Bedenice igrali prvenstvenu utakmicu u JŽNL-u. Stoga će se ta utakmica, u kojoj Strmec ima status papirnatog favorita, naknadno odigrati nakon čega će biti poznat i četvrti polufinalist.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime