Lonja pobjedom protiv Kloštra završila prvenstvo na 5. mjestu

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 26. KOLO 1. ŽNL ISTOK

LONJA – KLOŠTAR 2 : 0

LONJICA. Igralište NK Lonje.Gledatelja 100.

Sudac:Jure Stojanović (Obrež Zelinski) 7. Pomoćnici: Domagoj Kušec i Dorian Škof (oboje iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Marinko Kostiha (Haganj).

STRIJELCI: 1:0Barišić (62 11m), 2:0 Granić(75).

LONJA: Bagarić 7,Forgač 7, (od 83. Perić -), Solarić 7, (od 78. Pavić -), Hren 6,5, (od 46. Beljan 6,5), Pavlić 7, I.Tandara 7, Ivoš 7,J. Tandara 7, (od 87. Gruden -), Severec 6,5, (od 65. Delija 6,5), Barišić 7, Granić 7, (od 85. Vešligaj -).

TRENER: Igor Maksimović 7.

KLOŠTAR: Vrbanić 6,5, Vidović 6,5, Mosković 6, Miličević 6, Tadić 6, Gelo 6,5, M. Kletečki 6,5, Belić 6,5, Filipović 6,5, (od 64. Ivanagić 6), Omazić 6,5, R. Kletečki 6, (od 64. Mučić 6).

TRENER: Mario Moštak 6,5.

CRVENI KARTON: Antonio Mosković (60).

IGRAČ UTAKMICE: Andrija Granić.

Po sunčanom i sparnom vremenu Lonja je u derbiju zadnjeg kola pobijedila Kloštar u jednoj borbenog i angažiranoj igri obiju momčadi, u kojoj se nije igralo za ljepotu, nego isključivo na rezultat. Na kraju se takav pristup isplatio Lonji koja je s nova tri boda završila sezonu 2021./22. u 1. ŽNL Istok na visokom 5. mjestu te definitivno spada u krug klubova koji su predstavljali najugodnije iznenađenje proljeća. Da definitivno, Lonja je napravila rezultatski iskorak, pa šteta što u jesenkom dijelu osvojila bod više, jer bi se tako uključila u borbu i za sam vrh.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi Lonje, dok su gosti svoje šanse tražili iz brzih kontranapada, ali se većinom igra bazirala po sredini terena.Prvu ozbiljnu prijetnju uputio je Ivoš u 7. minuti kada je snažno tukao iskosa s lijeve strane s 14 m, ali je vratar  Vrbanić izvrsno reagirao. Uzvratio je Kloštar u 11. minuti jer se Filipović oslobodio domaćeg igrača i potom opasno tukao s 10-tak m, ali se Bagarić nije dao iznenaditi. U 22. minuti Kloštar je izveo brzi kontranapad u kojem je Miličević izbio ispred  Bagarića, ali je njegov udarac s 10 m završio pored lijeve domaće vratnice.

I u drugom poluvremenu Lonja pritišće dok se gosti disciplinirano brane. U 56. minuti Ivoš je izveo slobodni udarac s 25 m, a Vrbanić atraktivno nogom obranio šut preko živog zida. Antonio Mosković je bio isključen u 60. minuti, a domaćin je iskoristio igrača više dvije minute kasnije za rezultatsku prednost. Igranje rukom gostujućeg igrača u vlastitom kaznenom prostoru, sudac Stojanović je to okvalificirao kao kazneni udarac. Barišić je sigurno realizirao udarac s bijele točke za vodstvo Lonje. U 68. minuti Miličević se ponovo našao u mrtvoj šansi, ali je njegov šut završio na lijevoj stativi. Utakmica je bila riješena u 75. minuti kada je odbijenu loptu Granić s 5 m pospremao u gostujuća vrata. U samoj završnici Lonja je rutinski privela utakmicu i na kraju sasvim zasluženo pobijedila Kloštar 2:0.

Trener Lonje Igor Maksimović Maks u proljetnom dijelu ima razloga za slavlje jer je konsolidirao svoju momčad, povratio pobjednički mentalitet i klupsko zajedništvo praćeno serijom proljetnih pobjeda.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime