Donja Zelina, Vrbovec i Zelina u gostima osvojili sva tri boda

0
Komunalac add

15. KOLO VNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

U 15. kolu iznenađenja su napravili veterani Donje Zeline i Zeline koji su bili bolji od domaćina u Ivanić Kloštru i Rugvici. Vodeći trojac Dugo Selo, Vrbovec i Lonja ostvario je nove pobjede dok je jedina podjela bodova bila između Žabnice i Dubrave.

Najraspoloženiji strijelci u 15. kolu bili su napadači iz Lonje koji su postigli 6 golova u mrežu gostiju iz Vezišća. Lonja je odigrala maksimalno odgovorno i taktički zrelo koja nije dozvolila nikakvo iznenađenje. Veterani Milke Trnine ispočetka pružili su solidnu obranu, ali kako je utakmica odmicala, tako su nogometaši Lonje svoje prilike pretvarali u pogotke. Kod Lonje su po dva zgoditka postigli Igor Maksimović i Mate Vrcić, a po jednom su gostujuću mrežu zatresli Damir Horvatinović i Josip Kralj. U napadačkim akcijama istaknuo se i Branko Maksimović s dvije lucidne asistencije. Uglavnom izvrsna i kolektivna igra domaćina u svim segmentima igre. Počasni pogodak gosti su postigli u 73. minuti nakon lijepe akcije koju je završio Tin Vitez. Na kraju zaslužena pobjeda Lonje 6:1, ali ni gosti nisu razočarali svojom igrom.

Derbi između Dugog Sela i Strmca pripao je domaćinu koji je pobijedio rezultatom 3:0. Dino Ivančević je zabio gol za vodstvo Dugog Sela u 8. minuti, a Velibor Vujić je bio strijelac u 39. minuti. Sve je bilo riješeno u 66. minuti jer je Ivica Franjić postigao i treći pogodak za Dugo Selo koje je tako i u proljetnom dijelu nastavilo kontinuitet izvrsnih igara i zasluženo ima lidersku poziciju.

Vrbovec je uspješno prebrodio gostovanje u Rakovcu u kojem tradicionalno osvaja bodove pa se to ponovilo i ovaj puta. Napadačku igru Vrbovec je okrunio s 5 zgoditaka. Za Vrbovec su strijelci bili: Antonio Arifović 2, Tomislav Burec, Kristijan Spajić i Martin Šarić (autogol). Iako su Rakovčani uložili sve napore da iznenade favorizirane goste morali su se pomiriti gubitkom bodova.

Veterani Zeline su iz Ivanić Kloštra odnijeli sva tri boda jer su postigli uvjerljivo pobjedu 4:0. Međutim, gosti su slomili otpor domaćeg Kloštra tek u drugom poluvremenu. Dvostruki strijelac Ivica Vidak je zabio golove u 68. i 80. minuti, dok je prvi domaću mrežu načeo Berislav Dorić u 50. minuti, a točku na i stavio je Hil Nokaj u 71. minuti za zasluženi trijumf Zeline.

Rugvičani su doživjeli poraz na domaćem terenu od veterana Donje Zeline. Tihomir Kocek je doveo goste u vodstvo u 25. minuti, Ivan Labudović povećao prednost u 34. minuti, a Dražen Sabolić se upisao u strijelce u 66. minuti. Za Rugvicu Savu 1976 počasni zgoditak postigao je Jozo Gudelj u 66. minuti pa je na kraju utakmica završila zasluženom pobjedom Donje Zeline 3:1.

Dubrava je iznenadila vrlo dobrom igrom domaću Žabnicu, koja je imala i vodstvo od 2:0. Za goste su pogotke postigli Sandi Kovačić u 54. minuti i Ivan Turk u 62. minuti. Ipak Žabnica nije potonula nego se pribrala i u 65. minuti preko Danijela Funtaka smanjila gostujuću prednost. Marinko Jurić je u 70. minuti poravnao rezultat koji se više nije mijenjao.

U 15. kolu bili su slobodni veterani Sloge.

Poredak: 1. Dugo Selo 40, 2. Vrbovec 34, 3. Lonja 31, 4. Žabnica 24, 5. Sloga 22, 6. Strmec 19, 7. Dubrava 16, 8. Donja Zelina 15, 9. Kloštar 13, 10. Zelina 11, 11. Rugvica Sava 1976 10, 12. Millka Trnina 10, 13. Rakovec 7.

Strijelci prema Comet sustavu:

20 Žertuš Dalibor (3 KU) (NK Sloga Križ)

15 Višić Filip (NK Dugo Selo)

14 Lončarić Hrvoje (4 KU) (NK Žabnica), Turk Ivan (1 KU) (NK Dubrava) i Vitez Tin (1 KU) (NK Milka Trnina)

13 Horvatić Siniša (NK Žabnica)

12 Vujić Velibor (3 KU) (NK Dugo Selo)

11 Jurić Marinko (NK Žabnica)

10 Ivančević Dino (NK Dugo Selo)

9 Katić Anto (NK Donja Zelina)

8 Krapec Darko (NK Dugo Selo)

7 Arifović Antonio (NK Vrbovec), Jularić Josip (NK Dugo Selo) i Vidak Ivica (2 KU) (NK Zelina)

6 Ferberuš Davor (NK Dubrava), Franjić Ivica (NK Dugo Selo), Kobaš Ivan (NK Vrbovec), Kralj Josip (NK Lonja), Nizek Zdravko (NK Strmec), NokajHil (NK Zelina), Opačak Luka (NK Lonja), Oroz Filip (NK Lonja), Rusan Danko (NK Rakovec) i Tomičić Mario (NK Dugo Selo)

5 Jambrečina Dražen (NK Vrbovec), Mazur Darko (NK Kloštar), Pleteš Vjekoslav (NK Sloga Križ), Salopek Ivica (1 KU) (NK Lonja) i Vrabec Tomislav (NK Rugvica Sava 1976)

4 Baček Dražen (1 KU) (NK Rakovec), Funtak Danijel (2 KU) (NK Žabnica),Labudović Ivan (NK Donja Zelina) i Spajić Ivan (NK Vrbovec) itd.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime