Vrbovec nakon 5 godina u derbiju pobijedio Dugo Selo i preuzeo prvo mjesto

0
Komunalac add

VNL NS DUGO SELO, 2. KOLO

VRBOVEC – DUGO SELO 2 : 0

VRBOVEC. Gradski stadion – igralište s umjetnom travom. Bez gledatelja.

Sudac: Bojan Čerkez (Vrbovec).

Strijelci: 1:0 Arifović (28),2:0 Solarić (58).

VRBOVEC: Pavlović, Potočić,Solarić, Posavec, Falčević, Pavić, Pajsar, Čukulin, I. Badenić, Fulir, Arifović. Još je igrao: M. Badenić.

TRENER: Darko Potočić.

DUGO SELO: Petrušić, Krapec, Valjak. Cvitić, Dumančić, Nuši, Kosak, G. Vujić, Markušić, Jularić, Višić. Još su igrali: V. Vujić i Čavarušić.

TRENER: Tomislav Margetić.

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Arifović.

Vječiti derbi veterana Vrbovca i Dugog Sela koji traje još od 1972. godine, odigran je po dva  različita vremena. Prvo poluvrijeme bilo je sunčano i lijepo vrijeme dok se u drugom spustio prolom oblaka i zapuhao prohladan vjetar. Na kraju utakmice nad Vrbovcem su se na Dan planeta Zemlje pojavile i dvije duge koje su upozorile na urgentnost zaštite klime, okoliša, flore, faune i prirodnih bogatstava i za buduće naraštaje Zemljana, ali i kao znak da su Vrbovčani nakon 5 godina ponovo slavili protiv veterana Dugog Sela.To je bila odgođena utakmica iz 2. jesenskog kola.

Derbi je odigran u prepolovljenom izdanju jer je Vrbovec nastupio s 12 igrača, a Dugo Selo s 13 nogometaša. U neka druga vremena jedna momčad je imala na raspolaganju i do 25 veterana. Početak je pripao Vrbovčanima koji su nametnuo visoki presing, brzu protočnost igre preko vezne linije koja je zagospodarili terenom preko Pavića, Pajsara, Fulira i Čukulina. S druge strane dugoselska vezna linija Kosak, Nuši, Goran Vujić; Valjak i drugi bili su defanzivnom stanju. Unatoč konstantnom pritisku domaći napadi preko Arifovića, Ivice i Maria Badenića su se odbijali na granitnom i beskompromisnom dvojcu Cvitić i Dumančić.Prodor Pajsara u 22. minuti po lijevoj strani i ubačaj lopte rezultirao je 100 postotnom prilikom, koju nije realizirao Čukulin jer je 10 m tukao iznad gostujućih vrata.Bolja igra domaćina ipak je bila kapitalizirana u 28. minuti. Domaći kapetan Pavić izveo je slobodni udarac s 20 m koji se odbio od živog zida pa je Pavić ubacio loptu u kazneni prostor u koji je utrčao virtuoz Arifović i spretno matirao vratara Petrušića. Uslijedila je žustra reakcija gostiju koji su ukazivali na moguće zaleđe. Nakon vodstva Vrbovec se refleksno povukao pa su i Dugoselci došli do zraka. Opasno su zaprijetili preko Krapeca po desnoj, Višića po lijevoj strani te po središnjem dijelu preko Jularića, ali njihove udarce je sigurno neutralizirao domaći obrambeni blok.

U drugom poluvremenu stigao je Velibor Vujić, „vrbovečki krvnik“ mnogih utakmica, pa se i Vrbovec taktički presložio i mudro povukao čekajući prilike za povećavanje rezultata. Posavec koji je doživio ozljedu u prvom poluvremenu hrabro je stegnuo zube, ali je s mjesta stopera prekomandiran u napadača, njegovo mjesto zauzeoje Solarić, a na lijevi bok stao je Mario Badenić. Sve su to bile lucidne odluke trenera Darka Potočića, koji je nažalost i sam doživio/obnovio sportsku ozljedu još iz 1969. godine. Naime, u 52. minuti Potočić se visoko i strelovito vinuo u zrak, ali ga je lopta preskočila i u doskoku se ozlijedio. Iako je bilo u par navrata iskričavih situacija u žaru borbe sve se brzo smirilo u normalni tijek utakmice. Domaćin je stigao do povećanja rezultatske prednosti u 58. minuti. Arifović je izveo slobodni udarac s desne strane, a mokra lopta se odbila od vratara Petrušića koju je stameni i korpulentni Solarić manirom rasnog strijelca iz blizine smjestio u gol. Poslije toga pitanje pobjednika derbija bilo je riješeno, ali su Dugoselci nastojali postići počasni zgoditak. Sve gostujuće akcije spriječili su Falčević, Solarić i Pavlović pa je na kraju rezultat ostao 2:0 za Vrbovec. Voditelj Dugog Sela Tomislav Slišković je na kraju utakmice gospodski čestitao domaćem treneru Darku Potočiću na zasluženoj pobjedi nakon čega je uslijedilo i „treće poluvrijeme“ u sportskom ozračju.

U odgođenoj utakmici 3. jesenskog kola sastali su se veterani Milke Trnine i Zeline koja je završila pobjedom gostiju 4:2. Gosti su poveli preko Nokaja u 6. minuti, a gostujuće vodstvo je povećao Guštek u 14. minuti. Domaćin smanjuje rezultat u 24. minuti zgoditkom Moćana. Rekić je bio strijelac za goste u 35. minuti. Pavlović ponovo vraća neizvjesnost utakmice svojim pogotkom za domaćina na početku drugog poluvremena u 47. minuti. Sve dvojbe oko pobjednika bilesu riješene u samoj završnici utakmice, kad je Gjurašin zabio i četvrti gol za Zelinu.

Poredak: 1. Vrbovec 37, 2. Dugo Selo 36, 3. Žabnica 34, 4. Lonja  27, 5. Strmec 26, 6. Sloga 20, 7. Zelina 20, 8. Dubrava 9, 9. Rugvica Sava 1976 9, 10. Rakovec 7, 11. Milka Trnina 4, 12. Kloštar 3.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime