Noviteti u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Chris Pavone: Stranci – Kada se s obitelji preseli u Luxembourg, gdje joj je muž dobio unosan posao, Kate Moore misli da može početi ispočetka. Dane provodi uživajući u jutarnjim kavama i brinući se za djecu, dok vikendima švrlja po Parizu ili skija na Alpama. Nitko ne zna za užasnu tajnu koja u svakom trenutku njezin lagodan život može srušiti kao kulu od karata. Kada se Katein muž počne sve čudnije ponašati, a ona posumnja da jedan američki par nije ono za što se izdaje, njezine strepnje i sumnje postaju sve zlokobnije. U potrazi za tajnama ljudi koji je okružuju, Kate će shvatiti da je uhvaćena u mrežu obmana koje joj prijete uništiti obitelj, brak i život.

 

Noam Chomsky, C. J. Polychroniou: Optimizam, a ne očaj – U najnovijim intervjuima koje je za Truthout dao C. J. Polychroniouu, Noam Chomsky iznosi svoje stavove o „ratu protiv terorizma“, usponu neoliberalizma, izbjegličkoj krizi, izgledima za postizanje izraelsko-palestinskog mira, usponu pokreta Black Lives Matter, disfunkcionalnom američkom izbornom sustavu, opasnosti od klimatskih promjena te o nadama, izgledima i izazovima izgradnje pokreta za radikalnu promjenu. Ova knjiga obavezna je literatura u ovim teškim vremenima. Podijeljena u tri dijela, počinje preciznom analizom neoliberalizma i imperijalizma, stanja u Europskoj uniji, uloge religije u politici i klasne polarizacije. U drugom dijelu fokusira se na Trumpov predsjednički mandat te izlaže povijest američke vanjske politike, kao i ostale važne teme, poput zdravstvene skrbi, obrazovne politike i globalnog zatopljenja. Naposljetku, treći dio knjige govori o alternativi postojećem sustavu, postavljajući pitanje: Jesu li Sjedinjene Države spremne za socijalizam?

Julia Donaldson, Axel Scheffler: Grubzon – Dodirni me, osjeti me – Prema omiljenoj slikovnici koju su stvorili Julia Donaldson i Axel Scheffler. Upomoć! To je on! To je strašni Grubzon! Dodirni njegove strašne kljove i osjeti njegove ljubičaste bodlje… ali imaš li dovoljno hrabrosti poljubiti Grubzona za laku noć? Na svakoj je stranici nešto što možeš dotaknuti i osjetiti.

Pripremila: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime