Tribina Piši/prevedi/pročitaj! u Narodnoj knjižnici Vrbovec

0
Komunalac add
Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Narodna knjižnica Vrbovec organiziraju tribinu Piši/prevedi/pročitaj! u četvrtak, 26. listopada 2023. u 18 sati u Narodnoj knjižnici Vrbovec.

Tema je književno prevođenje, a gošće su Ana Badurina, književna prevoditeljica, Mirta Pongrac, studentica engleskog i talijanskog jezika, te Lorena Jelavić, studentica talijanskog i portugalskog jezika.

Mjesec hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) tradicionalna je i najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu, a ovogodišnje izdanje pod nazivom Književnost bez granica! posvećeno je prevoditeljima i književnom prevođenju. Cilj je ukazati na važnost prevoditelja, izvesti na svjetla pozornice ove jezične magove, velike znalce o kojima se malo zna.

Podsjetiti na neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojem strana književnost, njezini klasici i suvremenici, hrvatskim čitateljima prestaju biti strani. Zahvaljujući kojem i hrvatska književnost leti preko granica svoje domovine i osvaja inozemnu publiku. Tragom ovog razmicanja jezičnih barijera, ovogodišnji slogan glasi Nek’ ti riječ ne bude strana(c).

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime