Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Colleen Hoover: Layla Kad je Leeds upoznao Laylu, bio je uvjeren da će s njom provesti ostatak života – sve dok nisu doživjeli neočekivani napad u kojem je ona jedva ostala živa. Nakon više tjedana u bolnici, Layla se oporavila tjelesno, no emocionalni i mentalni ožiljci promijenili su ženu u koju se Leeds zaljubio. Želeći spasiti njihovu vezu, Leeds je odvodi u pansion u kojem su se upoznali. No kad stignu onamo, njihov odnos doživi čudan zaokret. A to je samo jedna od mnogih neobjašnjivih pojava. Osjećajući da se udaljava od Layle, Leeds ubrzo pronalazi utjehu u Willow – još jednoj gošći toga pansiona, s kojom ga povezuju zajednički problemi. Kako Leedsovo zanimanje za Willow raste, njegova odluka da joj pomogne pronaći odgovore dovodi u izravnu opasnost Laylino zdravlje. Leeds ubrzo shvati da mora birati između Layle i Willow jer ne može pomoći objema. No donese li pogrešnu odluku, to bi moglo biti pogubno za sve.

Mylene Desclaux: Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima? Vjerojatno zato što nisu opterećene svojim godinama. Za njih su one tek broj i smatraju da ih ne treba oglasiti na sva zvona.

Na prvi pogled pomislili bismo da pedesete u životu žene nisu pretjerano zabavne. Djeca odlaze svojim putem, a katkad i muževi. U profesionalnom životu dosegnule smo maksimum, roditelji nam nisu u top-formi, a više nam ne pristaje ni konfekcijski broj 38. No, u zbilji stvari su ipak malo drukčije.

Francuska blogerica Mylène Desclaux preispituje način života nove generacije pedesetogodišnjakinja – od podjele kućanskih poslova preko odabira idealnog partnera do seksualnosti i društvenih mreža. Današnje mlade pedesetogodišnjakinje brinu se o svome mentalnom zdravlju, bave se tjelovježbom, vode računa o prehrani, druže se, zabavljaju. One ne priznaju društvene kanone koji ih smještaju u „staro željezo“ i uvjerene su da njihovo najbolje vrijeme tek dolazi jer su s godinama stekle životnu mudrost i iskustvo.

Ova vesela i zabavna knjiga nudi nam popis svih onih dobrih stvari kad se tuga, nemoć, bijes ili malodušnost umiješaju u naš život. Autorica nam kroz svakodnevne situacije i promišljanja o njima daje uvid u svoju najdublju intimu, i čini to šarmantno i duhovito.

Stefan Boonen: Nahoče iz Wammerswalda Jednog dana na obali, kod zavoja velike rijeke, nasukalo se nahoče. Sa sobom je imala samo crveni kofer. Ime je putem izgubila pa su je seljani nazvali Lutalica. Na obali rijeke izgradila je sklonište nalik kolibi i tamo se smjestila. Uživala je u svojoj mreži za ležanje i visokom tornju od automobilskih guma. Stanovnici Wammerswalda zaključili su kako dijete ne smije živjeti samo, a gradonačelnik je objavio: svi koji žele primiti Lutalicu pod svoj krov, mogu se prijaviti. Ali tko će je uzeti? Majstor za sve, Veliki Jos? Najbolji Wammerswaldski liječnik, dr. Hendrik? Pekar s jedanaest sinova? A što ako djevojčica ne bude htjela živjeti ni s jednom obitelji?
Dirljiva, zabavna i napeta priča.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime