“Novi zvuk boja AKC Garaža”

0
Foto: Fran Ivan Mataković (VUM)
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih provodi projekt “Novi zvuk boja AKC Garaža” u sklopu kojeg će oslikati vanjski prostor Garaža. Izrada murala osmišljena je u ciklusu od nekoliko susreta, od travnja do srpnja 2021. godine, u suradnji s mladim likovnim umjetnicima s područja Grada Vrbovca. Cilj projekta je edukacija, razmjena umjetničkog, slikarskog znanja i iskustva, razvijanje umjetničkog potencijala te revitalizacija prostora udruge.

U okviru tri susreta polaznici će se upoznati s procesom izrade murala, od razrade ideje do umjetničke intervencije, a njihovi radovi biti će prezentirani javnosti u četvrtom terminu programa te će trajno ukrašavati prostor udruge.
Foto: Fran Ivan Mataković (VUM)

Do sada su, pod stručnim vodstvom mag.educ.art Valerije Jakuš, održane dvije akcije oslikavanja vanjskog prostora Garaža. – Sudjelovalo je mnogo srednjoškolaca, što nam je posebno drago, a i dalje pozivamo sve zainteresirane mlade, za sudjelovanje ili edukaciju o nastajanju murala, da nam se pridruže u ovoj akciji te zajedno s nama oslikaju AKC “Garaže” – poručuju iz VUM-a. Prilikom sudjelovanja potrebno je pridržavati se mjera i preporuka HZJZ-a. Broj sudionika ograničen je prema aktualnim preporukama.

Foto: Fran Ivan Mataković (VUM)

Inače, ova akcija osmišljena je povodom 20 godina postojanja udruge VUM, nastavno na dosadašnje djelovanje usmjereno na mlade i urbanu kulturu. „Novi zvuk boja AKC Garaža“ je dio cjelogodišnjeg projekta “AKC Garaže – 20 godina udruge VUM”, a financijski ga podupiru Grad Vrbovec, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture RH. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova.

Foto: Fran Ivan Mataković (VUM)
Foto: Fran Ivan Mataković (VUM)
Foto: Fran Ivan Mataković (VUM)
Foto: Fran Ivan Mataković (VUM)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime